Jansmabergum.nl 

op zoek naar betekenis 

Bezoek aan de familie in Australië en Californië in 2017.

 

 

In maart, na vele uren overwerken, konden we naar de bruiloft van Nikki en Wayne Robinson, in Warragul. Nikki is de dochter van Janny Huisman, mijn zus. Een prachtig sprookjesachtige bruiloft! Ook mijn zus Ymmie en haar man zijn naar deze bruiloft geweest, een bijzondere reis in dit mooie land Victoria. 


In Geelong heb ik voor de twee maal mijn verre neef ontmoet (6 stappen terug), onze voorouders waren de broers Sjoerd Tijsses Jansma (1816-1902), de herbergier en tuinaanlegger en Okke Tijsses Jansma (1819-1892) de schipper van de veerboot van Bergum naar Leeuwarden. Dit maal hebben mijn man en ik ook Okke's vrouw Janet en Okke's dochter Rebecca en haar zoon Dominique ontmoet. Een bijzonder gebeuren, heerlijk gegeten en veel bijgepraat. In juli en augustus, tijdens krap aan 14 dagen zomervakantie, hebben mijn man en ik, en onze dochter van 28 jaar, de familietak in Californië bezocht, ook weer heel speciaal en zulke lieve familieleden waar we hartelijk werden ontvangen. 


 

 Maart 2017 in Geelong, Australië-Victoria,  met Okke (1936) en Janet Jansma De Kunstwerken bij de haven van Geelong, zijn het haaienvinnen of zeilboten?
Heerlijk gegeten bij Okke en Janet, met Okke's dochter Rebecca en haar zoon Dominique, rechts ben ik. Maart 2017 Geelong.  Mijn zus Janny Huisman tekent de trouwakte, Nikki de bruid, en de oudste dochter van Janny 's zoon heet Indira. Plaats: Warragul, 12 maart 2017. 

Van links naar rechts:

Peter Visser (1984), Jurrie van Veen en Ymmie van Veen Huisman (mijn zus en zwager), Robert Visser (1983) met zijn zoontje James en zijn vrouw Fiona. Dan een neef van de kant van Nikki's vader. Dan de bruidegom Wayne Robinson en de bruid Nikki Robinson Visser (1987), Janny Huisman (mijn zus), de zuster van Janny's ex man en haar dochter, Nadia Visser (1989), Martin Peckelsen (mijn man) en ik Sytie Huisman. 


Van 24 juli tot 4 augustus 2017 waren we op bezoek bij de broer van mijn grootmoeder/ beppe Jantje Jansma (1888-1977), de naam van de broer is Jelmer Tijsses Jansma (1882-1954). Beide hebben een eigen hoofdstuk. Jelmer en zijn vrouw Afke hadden twee kinderen: Antje/Anna genoemd in Californië en August John Jansma. We zijn geweest bij de kleindochter van Anna: Judy Lautenbach Kooiman (1944)  en haar man Don in zuidelijk Californië.  We zijn er enkele dagen geweest en hun kinderen en kleinkinderen, en één achterkleinkind kwam op bezoek om de familie uit Nederland te zien.Voor: Sytie en Martin. Met de kinderen van Judy en Don:

Steve Kooiman (lichtblauw tshirt) en zijn vrouw Steffanie Lister (donker vest, donker haar). Hun kinderen Brandon (zwart tshirt, rechts,), Aaron (geheel links), Juston (achter, rood tshirt, 19 jaar), Emily 15 jaar (donkerblauw t shirt) en Asley (wit thirt). 

Shellyl Kooiman (blond haar, achter Martin), met haar dochter Brianna (korte broek en zwart tshirt). Rechts onder met beker is Brandons vrouw Kaylin met hun zoontje Levi (2015). Achter Sytie staat Fréderique (1988) onze dochter. 
In noordelijk Californië zijn we ontvangen door de kleinkinderen van August John: Mike Jansma ( 1959), Nanci (1958), Shelly (1962) en Mark. Mike is getrouwd met Sharon en zijn hebben twee kinderen waarvan alleen Sarah met haar vriend aanwezig was. Hun zoon Connor studeert in Texas. Nanco haar kleindochter Juliane (2006) kwam later ook kijken. Shelly en haar man Jim Williams hebben een sinaasappel tuinderij, Nanci werkt als receptioniste in een ouderentehuis. Mike en Sharon hebben een gezamenlijk bedrijf op het gebied van agrarische verzekeringen, waar ook zus Shelly en hun dochter Sarah werken. De familie bijelkaar van de andere tak, van de achterkleinkinderen van Jelmer. Sytie en martin zijn wel te vinden, en onze dochter staat naast haar vader en Nanci Jansma. Vooraan Jim en zijn vrouw Shelly Jansma, rechts vooraan Sharon de vrouw van Mike. Mike Jansma staat links achteraan en Mark Jansma, met pet, rechtsachter. Naast Sytie staat Sarah, de dochter van Mike en Sharon. 


Selfie van Nanci met mij

Sytie buiten met Mike, waarbij hij emigratie formulieren van zijn overgrootvader laat zien, aangekomen bij Ellis Island. 


Een paar dagen na dit bezoek, hebben we in San Francisco nog afgesproken met Jay, de zoon van Nanci Jansma, bij het vroegere badhuis aan de kust: the Suthro Baths. 


Fréderique (4e generatie)  en Jay (5e generatie)