Jansmabergum.nl 

op zoek naar betekenis 

Gastenboek.

Dit kan ook gebruikt worden door familieleden die toestemming verlenen om een foto van hen te plaatsen bij hun deel van de stamboom. Het is een groeidocument! 


Schilder Jacob Jansma, voor zover ik weet geen familie.

JansmaJacob (1893-1972): illustrator, ontwerper, art-director. Vervaardigde in de periode 1920-1960 affiches, lithografieën en emaillen reclameborden.
Reactie: Dag Thea!

Wat leuk, een berichtje op de Jansmasite! Ja je bent familie, en mijn heit en jouw pake Thijs Jansma zijn familie! Er zijn veel met deze naam in de stamboom, ik tel zo al 13 met deze naam. Als ik het goed begrijp is je overgrootvader Klaas Jansma, je vader Thijs Jansma, kaasmaker in Gouda, je moeder Aaltje en jij bent Thea.

Okke en ik zijn 6 generaties van elkaar verwijderd, onze voorvaderen waren de broers Sjoerd en Okke Jansma. Hartelijk bedankt voor het compliment dat je de site en de verhalen leuk vindt. Jammer dat je het Fries niet kan lezen, misschien luid op spreken? Als je wel graag wilt weten wat der op de pagina van je overgrootouders staat dan wil ik dat vertalen, geef maar aan of je dat zou willen.

Ik woon met mijn gezin in Katlijk, Okke met zijn vrouw in Geelong aan de andere kant van de wereld, we hebben elkaar net 2 weken terug nog gezien in Australië. Ik heb je berichtje aan mijn vader laten lezen, we zijn buren in dezelfde boerderij. Hij is vaak wezen logeren bij zijn neef Thijs in Gouda en herkende jouw moeder Aaltje wel. Ik weet niet van wanneer je moeder is, maar mijn vader is van 1927. Volgens mijn heit woonden Thijs en Marie eerst in Noord Holland, kaasmaker, en solliciteerde hij naar hoofd kaasmaker in Gouda wat hij toen ook kreeg.

Heb je wat familiegegevens voor onze stamboom? Ik houdt hierin nu 1583 namen bij, en Okke heeft ook nog namen op papier. Ik heb de nakomelingen van Klaas en Aaltje bijgevoegd, maar die nakomelingen zijn niet compleet. Je zou ons er een plezier mee doen.

Verder ken ik de dochter van Klaas en Aaltjes dochter Afkes goed: Dietie. Zij kwam vroeger regelmatig bij mijn ouders logeren en komt nu met haar man ook nog langs!

Gastenboek

14 berichten op 3 pagina's
Hein van der Wal
03-08-20 13:20:24
Hoi Sijtie en Okke,

Wat een bijzonder leuke website met al die verhalen, namen en feiten, foto's en herinneringen! Het is te veel om alles in een dag te bekijken en te bestuderen en ik zal af en toe eens terugkomen om verder te lezen en dingen in mijn stamboom over te nemen, die ik ergens anders moeilijk kan vinden.
Mijn complimenten!

Hartelijke groet,
Hein van der Wal.
Koos Oosterhoff
12-12-19 14:25:16
Via Google 'zeist antje okkes jansma' ben ik hier beland.
Jansmabergum.nl is een levendige website met veel plezier gelezen, met name over Veldwijk in Ermelo.
Antje Okkes Jansma was mijn oma, haar laatste levensjaren bracht zij door in het pension van mijn ouders in Zeist.
Mijn opa Sikke Oosterhoff overteed in Zeist op 29 februari 1948 en mijn oma op 19 maart 1963.
Uit het album van hun eerste dochter, Minke Oosterhoff, heb ik enige foto's overgenomen.
Ook een foto van Leendert van Dijk en tante Tine van Dijk-Jansma.
De grootouders van Hans van Dijk heb ik begrepen.

Mijn tante Martje heeft o.m. geschreven over tante Jetske (woonde als onderwijzeres in Driebergen) en
haar relatie met mijn opa en oma.
Ook mijn ooms hadden de namen Sjoerd, Okke en Thiemen.
Veel opgestoken van deze mooie website.
Sjoerd de Roos
20-03-19 14:49:27
Bij het bekijken van uw foto's kwam ik een tegenstrijdigheid tegen. Het gaat om de gezinsfoto met als onderschrift: Hieke, Thijs, Maaike en Sjoerd Jansma/ Helen, Theodore/Ted, Margaret and Stewart Jansma in Billings, omstreeks 1920.
Het jaartal 1920 kan hier niet kloppen, omdat Sjoerd in 1915 is overleden. Misschien bent u hier al eerder op gewezen, maar ik meld het toch maar even.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd de Roos
Sjoerd de Roos
20-03-19 14:16:59
Wat een prachtig stukje familiegeschiedenis. Bij toeval kwam ik deze website tegen, op zoek naar de geschiedenis van Sjoerd Jansma en Hieke LàN. Hieke was een 1e nicht in de 3e graad van mij. Wat mij ook nog opviel was, dat Sjoerd zich in de USA Stuart (of Stewart) liet noemen. Ik doe hetzelfde voor mijn Engelstalige familie en vrienden. Vindt u het goed dat ik wat foto's van deze website in mijn stamboom gebruik?

Met vriendelijke groeten,

Sjoerd de Roos
josefien sjoerds
03-02-19 15:24:46
geheel toevallig ben ik in het bezit gekomen van de huwelijksaankondiging van Tijs en Wytske uit 1872 en belandde zo op deze site. Stuur me een mailtje en ik stuur je de scan...
Tonen: 5  10   20