Jansmabergum.nl 

op zoek naar betekenis 

Gastenboek.

Dit kan ook gebruikt worden door familieleden die toestemming verlenen om een foto van hen te plaatsen bij hun deel van de stamboom. Het is een groeidocument! 


Schilder Jacob Jansma, voor zover ik weet geen familie.

JansmaJacob (1893-1972): illustrator, ontwerper, art-director. Vervaardigde in de periode 1920-1960 affiches, lithografieën en emaillen reclameborden.
Reactie: Dag Thea!

Wat leuk, een berichtje op de Jansmasite! Ja je bent familie, en mijn heit en jouw pake Thijs Jansma zijn familie! Er zijn veel met deze naam in de stamboom, ik tel zo al 13 met deze naam. Als ik het goed begrijp is je overgrootvader Klaas Jansma, je vader Thijs Jansma, kaasmaker in Gouda, je moeder Aaltje en jij bent Thea.

Okke en ik zijn 6 generaties van elkaar verwijderd, onze voorvaderen waren de broers Sjoerd en Okke Jansma. Hartelijk bedankt voor het compliment dat je de site en de verhalen leuk vindt. Jammer dat je het Fries niet kan lezen, misschien luid op spreken? Als je wel graag wilt weten wat der op de pagina van je overgrootouders staat dan wil ik dat vertalen, geef maar aan of je dat zou willen.

Ik woon met mijn gezin in Katlijk, Okke met zijn vrouw in Geelong aan de andere kant van de wereld, we hebben elkaar net 2 weken terug nog gezien in Australië. Ik heb je berichtje aan mijn vader laten lezen, we zijn buren in dezelfde boerderij. Hij is vaak wezen logeren bij zijn neef Thijs in Gouda en herkende jouw moeder Aaltje wel. Ik weet niet van wanneer je moeder is, maar mijn vader is van 1927. Volgens mijn heit woonden Thijs en Marie eerst in Noord Holland, kaasmaker, en solliciteerde hij naar hoofd kaasmaker in Gouda wat hij toen ook kreeg.

Heb je wat familiegegevens voor onze stamboom? Ik houdt hierin nu 1583 namen bij, en Okke heeft ook nog namen op papier. Ik heb de nakomelingen van Klaas en Aaltje bijgevoegd, maar die nakomelingen zijn niet compleet. Je zou ons er een plezier mee doen.

Verder ken ik de dochter van Klaas en Aaltjes dochter Afkes goed: Dietie. Zij kwam vroeger regelmatig bij mijn ouders logeren en komt nu met haar man ook nog langs!