Jansmabergum.nl 

op zoek naar betekenis 

Gastenboek.

Dit kan ook gebruikt worden door familieleden die toestemming verlenen om een foto van hen te plaatsen bij hun deel van de stamboom. Het is een groeidocument! 


Schilder Jacob Jansma, voor zover ik weet geen familie.

JansmaJacob (1893-1972): illustrator, ontwerper, art-director. Vervaardigde in de periode 1920-1960 affiches, lithografieën en emaillen reclameborden.
Reactie: Dag Thea!

Wat leuk, een berichtje op de Jansmasite! Ja je bent familie, en mijn heit en jouw pake Thijs Jansma zijn familie! Er zijn veel met deze naam in de stamboom, ik tel zo al 13 met deze naam. Als ik het goed begrijp is je overgrootvader Klaas Jansma, je vader Thijs Jansma, kaasmaker in Gouda, je moeder Aaltje en jij bent Thea.

Okke en ik zijn 6 generaties van elkaar verwijderd, onze voorvaderen waren de broers Sjoerd en Okke Jansma. Hartelijk bedankt voor het compliment dat je de site en de verhalen leuk vindt. Jammer dat je het Fries niet kan lezen, misschien luid op spreken? Als je wel graag wilt weten wat der op de pagina van je overgrootouders staat dan wil ik dat vertalen, geef maar aan of je dat zou willen.

Ik woon met mijn gezin in Katlijk, Okke met zijn vrouw in Geelong aan de andere kant van de wereld, we hebben elkaar net 2 weken terug nog gezien in Australië. Ik heb je berichtje aan mijn vader laten lezen, we zijn buren in dezelfde boerderij. Hij is vaak wezen logeren bij zijn neef Thijs in Gouda en herkende jouw moeder Aaltje wel. Ik weet niet van wanneer je moeder is, maar mijn vader is van 1927. Volgens mijn heit woonden Thijs en Marie eerst in Noord Holland, kaasmaker, en solliciteerde hij naar hoofd kaasmaker in Gouda wat hij toen ook kreeg.

Heb je wat familiegegevens voor onze stamboom? Ik houdt hierin nu 1583 namen bij, en Okke heeft ook nog namen op papier. Ik heb de nakomelingen van Klaas en Aaltje bijgevoegd, maar die nakomelingen zijn niet compleet. Je zou ons er een plezier mee doen.

Verder ken ik de dochter van Klaas en Aaltjes dochter Afkes goed: Dietie. Zij kwam vroeger regelmatig bij mijn ouders logeren en komt nu met haar man ook nog langs!

Gastenboek

Lieuwe Van den Berg
21-12-17 22:02:48
Een ‘nijsgjirrige’ site is dit.

Ik kwam erop nadat ik mijn zoon (12) had verteld dat wij verre familie zijn van de naamgeefster van het Bintje (Bintje Jansma). Vervolgens moest er natuurlijk ‘bewijs’ gezocht worden via genealogische sites op het internet. Zo kwam ik onder andere hier uit.

Wij stammen af van Joukje Tijsses Jansma en Wiebe van den Berg.

Mijn tweede naam (Okke) is via de lijn Jansma en Bosgra tot drie eeuwen terug te herleiden.
Wiep Jansma
01-11-17 21:04:31
Ik zag dat ik voorkwam in de tekst op jullie website:
Sytie:

"Hoi Okke, Judy Kooiman Lautenbach , beppesizzer fan Jelmer Jansma út Norco feeget:
"Hi there ....I have a cousin that lives in North Carolina, she went to Holland a few yrs ago, and met with a relative named Wiep Jansma...do you know of him!!!"
Ik sei dat ik dij freegje soe, misschien wol in oare takke hjer sa as Wybren, der binne ek Jansma's út Harns dy't Wybren hjitte.
Net as in gek sykje hjer Okke, as do it net sa wyst dan litte we dat.
Ik kreeg de naam van mijn moeders vader en ben een achterkleinkind van Jan Tijsses Jansma, zoon van Tijs Okkes en Frietzen Jacobsma. Mooie website met heel veel gemeenschappelijke voorouders.
Lycklama à Nijeholt
10-08-17 10:14:28
Mooi gedaan het familieverhaal.
Klopt het wel dat op de gezinsfoto uit ca 1920 Hieke Lycklama à Nijeholt en Sjoerd met hun kinderen staan? Sjoerd overleed in 1915 en Hieke in 1919. Dit geldt ook voor de 2 foto's die daar onder staan. De kinderen waren nog jong toen ze wees werden, daarom denk ik dat ze op de foto's met een oom en tante staan die de kinderen verder opgevoed hebben.
Met vriendelijke groeten
Jay Yoder
09-08-17 05:43:45
Such a great site, let me know if you would like any photos from the graves in Friesland (2010). I am jay Yoder living in San Francisco California, Grandson of John Jansma (Lindsay, California), relative of August Jansma. Great site and excited toread more, It was so nice to see yo and your family in San Francisco. Don't forget to send me the phtos from that day :). I look forward in exploring this site much more. Great work!
Henri Grevelink
21-07-17 00:08:00
Mijn moeder is Akke Bles. Ze wordt morgen 85 jaar . Haar moeder is frederika jansma . Ik vind het leuk om te lezen ook die verhalen over de oma en opa van mijn moeder. Veel dingen kende ik al vaag zoals het armhuis ed. Maar veel weet ik niet van de familie terwijl ik het wel heel intressant vind. Ook omdat ik nu zelf in Friesland werk. Wij komen zelf uit steenwijk. Als je verder nog wat wilt weten neem gerust contact op.
Gr Henri Grevelink.
Tonen: 5  10